Nieuwe keukeninrichting voor het Inloophuis

“Nu kunnen we nog lekkerder eten”, was het commentaar van de gasten van het Inloophuis toen zij de nieuwe keuken-inrichting zagen. Lekkerder is de vraag, maar het zal voor de kokers vooral heel wat gemakkelijker worden om voor 16 – 18 gasten een warme maaltijd klaar te maken. Een “echte“ oven stond namelijk hoog op het verlanglijstje van de kokers en die is er nu.
Vanwege de heel beperkte ruimte vergde de plaatsing van de nieuwe apparaten (ook de oude koelkast was aan vervanging toe) nogal wat inventiviteit. Voor deze kleine verbouwing werden we op een heel bijzondere manier geholpen door het Culemborgse bedrijf Middelkoop Keukens. Zij maakten het ontwerp, leverden de nieuwe apparaten en bijbehorende kastjes en plaatsten ook alles. En dat voor een prijsje waar wij verlegen van werden! We zijn ontzettend blij met deze support voor ons Inloophuis, zodat we onze taak: een gastvrij en gezellig huis voor alle inwoners van Culemborg die daar behoefte aan hebben, kunnen waarmaken.

Niet alleen van de firma Middelkoop, maar ook van woningbouwvereniging Kleurrijk Wonen kregen wij alle medewerking. Zij bekostigden de benodigde extra elektrische voorzieningen én beloofden om de huur van ons pand aan de Parklaan 195 de komende jaren niet te verhogen. Eerder al kregen wij een zeer royale gift van de voormalige Kruisvereniging waarmee wij deze en andere nodige investeringen konden financieren.

Met zoveel steun uit de Culemborgse samenleving en natuurlijk de jaarlijkse bijdragen van de PKN Diaconie en van de R.K. Caritas Werkgroep kunnen wij in november met een gerust hart ons 25-jarig bestaan gaan vieren. Hierover hoort u binnenkort nog.

Nieuwe keuken inloophuis