Prikbord

het inloophuis kijkt naar de toekomst

Inloophuis Culemborg Prikbord Toekomst

Het aantal bezoekers stijgt de afgelopen jaren behoorlijk, een trend die zich voortzet. Onze bezoekers zijn bijna allemaal alleenstaand. Het Inloophuis betekent voor hen: gezelligheid, een veilige en vertrouwde omgeving, een plek, waar je jouw verhaal kwijt kunt, waar je serieus wordt genomen. Men vindt het fijn vrijblijvend te kunnen binnenlopen voor een praatje, mee te doen aan een activiteit. Er is veel animo voor de gezamenlijk maaltijden; de vraag was zo groot dat er een uitbreiding is gemaakt met het aanbieden van een lunch.
Ook biedt het bezoek aan het Inloophuis structuur in de week. Het helpt om eenzaamheid te ontlopen, je kunt zorgen delen en er even uit zijn. Zo biedt het Inloophuis ondersteuning om het bestaan vol te houden en moeilijke situaties aan te kunnen. Men zou het Inloophuis missen als het er niet meer zou zijn; sommigen noemen het Inloophuis voor hen persoonlijk zelfs onmisbaar. Bezoekers weten ons te vinden via instanties, via de krant en onze folder. Maar voor het overgrote deel toch via mond-tot-mond reclame van andere bezoekers.

Onze medewerkers zetten zich met hart en ziel in voor ontmoeting en contact. Zij zien dat mensen zich thuis en op hun gemak voelen in het Inloophuis en bieden hen zorg en aandacht op maat. In een tijd, waarin veel mensen zich eenzaam voelen heeft het Inloophuis een belangrijke functie, zowel op de Inloopmiddagen als bij de maaltijden en de lunches.

De medewerkers omschrijven hun werk als een passende manier van present zijn als kerk in de samenleving. Medewerkers doen hun werk in het Inloophuis met veel plezier. Het afgelopen jaar hebben we weer een paar nieuwe gastvrouwen kunnen verwelkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *