Jubileum (5)

Gastvrouwen, gastheren en kokers, allen vrijwilligers kregen van het bestuur, als dank voor hun vaak jarenlange inzet een gezellig etentje aangeboden in restaurant De Ontmoeting. Bestuurslid Bettie ten Cate zette daarbij Ina Halbersma in het zonnetje. Ina was 23 jaar lang gastvrouw en nam recent afscheid. Zij blijft gelukkig nog wel betrokken bij het Inloophuis en zei voortaan graag als gast aan te schuiven.

Jubileum ( 3)

Wethouder Simon Buwalda ( Zorg en Welzijn) kwam zaterdag naar de jubileum-receptie om namens de gemeente zijn waardering uit te spreken voor het werk van het Inloophuis. Met hem kwamen er nog veel meer oud-medewerkers, bestuursleden en oprichters, vertegenwoordigers van de aangesloten kerken en van andere instanties, die al die jaren het Inloophuis steunden en ons veel succes wensten voor de toekomst.

Jubileum 2

Vrijdag 15 november was er een extra inloop voor onze gasten. Plaatsgenoot Alies Derwig vertelde hoe het precies zat met de 4 Heemskinderen. Er kwamen veel herinneringen boven aan het kleine 4 Heemskinderenstraatje in hartje Culemborg. Na afloop van de interessante lezing stond er een lekker Chinees buffet klaar voor de vaste bezoekers van het Inloophuis en dat liet iedereen zich goed smaken.

Jubileum Inloophuis 1

Het Inloophuis bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. Voor de gasten was er op donderdag 14 november een feestelijke inloop met gebak, bingo en muziek. Meezingen met Jaap’s accordeon of liedjes herkennen? Gezellig maar best moeilijk, hoor! De bingo van Lenie en Marga was ook spannend en leverde mooie prijsjes op voor de winnaars. De gasten zelf lieten zich ook niet onbetuigd: als dank voor de hartelijkheid die ze in het Inloophuis ervaren, waren ze met de pet rond gegaan.

Zodat het Inloophuis nog lang een haven kan blijven waar ze graag aanmeren!

,

Het Inloophuis bestaat 25 jaar!

Op 8 november 1994 werd de Oprichtingsakte van de Stichting Inloophuis Culemborg getekend. In de 25 jaar van ons bestaan  hadden we diverse onderkomens. We hadden veel steun van de participerende kerken en konden blijven bestaan dank zij de vrijwillige en trouwe inzet van gastvrouwen en -heren, kokers en bestuursleden.
En bovenal ontvingen we héél veel gasten, jong en oud, vrouwen en mannen van allerlei gezindten en met verschillende achtergronden. Zij vonden de weg voor een kopje koffie, een praatje, een luisterend oor, een maaltijd.
25 jaar Inloophuis Culemborg, een plek om (van) te houden. Dit willen we vieren!
Een werkgroep stelde een feestprogramma samen:
donderdag 14 november 14-16.30, live muziek, bingo met mooie prijsjes
vrijdag 15 november, vanaf 14.30 uur extra Inloop, Alies Derwig vertelt. Feestelijke maaltijd voor gasten (vooraf aanmelden).
zaterdag 16 november 14.30-16.30 Receptie voor genodigden

interview

In de krant

Het Inloophuis bestaat 25 jaar en dat komt natuurlijk in de krant. Zondag 27 oktober kwam Eric Jansen, verslaggever van de Culemborgse Courant naar het Inloophuis. Het zat vol met gasten, medewerkers en bestuursleden  en iedereen had wat te vertellen. Dat wordt vast een mooi verslag.

Nieuwe keuken inloophuis

Nieuwe keukeninrichting voor het Inloophuis

“Nu kunnen we nog lekkerder eten”, was het commentaar van de gasten van het Inloophuis toen zij de nieuwe keuken-inrichting zagen. Lekkerder is de vraag, maar het zal voor de kokers vooral heel wat gemakkelijker worden om voor 16 – 18 gasten een warme maaltijd klaar te maken. Een “echte“ oven stond namelijk hoog op het verlanglijstje van de kokers en die is er nu.
Vanwege de heel beperkte ruimte vergde de plaatsing van de nieuwe apparaten (ook de oude koelkast was aan vervanging toe) nogal wat inventiviteit. Voor deze kleine verbouwing werden we op een heel bijzondere manier geholpen door het Culemborgse bedrijf Middelkoop Keukens. Zij maakten het ontwerp, leverden de nieuwe apparaten en bijbehorende kastjes en plaatsten ook alles. En dat voor een prijsje waar wij verlegen van werden! We zijn ontzettend blij met deze support voor ons Inloophuis, zodat we onze taak: een gastvrij en gezellig huis voor alle inwoners van Culemborg die daar behoefte aan hebben, kunnen waarmaken.

Niet alleen van de firma Middelkoop, maar ook van woningbouwvereniging Kleurrijk Wonen kregen wij alle medewerking. Zij bekostigden de benodigde extra elektrische voorzieningen én beloofden om de huur van ons pand aan de Parklaan 195 de komende jaren niet te verhogen. Eerder al kregen wij een zeer royale gift van de voormalige Kruisvereniging waarmee wij deze en andere nodige investeringen konden financieren.

Met zoveel steun uit de Culemborgse samenleving en natuurlijk de jaarlijkse bijdragen van de PKN Diaconie en van de R.K. Caritas Werkgroep kunnen wij in november met een gerust hart ons 25-jarig bestaan gaan vieren. Hierover hoort u binnenkort nog.

lintjes voor leny en henk stokking

Lintjes Leny en Henk Stokking

Vrijdag 26 april zijn Leny en Henk Stokking verrast! In het geheim is dit voorbereid; ’s morgens zijn ze gelokt naar de Grote of Barbarakerk. Uit handen van onze Burgemeester ontvingen zij een lintje van Zijne Majesteit de Koning voor al hun werk als vrijwilligers o.a. voor ons Inloophuis.

Proficiat Leny en Henk namens het hele team van het Inloophuis!

Lintjes Leny en Henk Stokking

afscheid van de voorzitter

Inloophuis Culemborg_Afscheid voorzitter

Eind 2018 heeft het bestuur afscheid genomen van voorzitter Jurgen Lutterman. Zijn maximale bestuurstermijn als vertegenwoordiger vanuit de Diaconie van de PKN- Barbara zat er op. In die acht jaar zijn er heel wat zaken gepasseerd, moeilijke zowel als feestelijke. De viering van het 20-jarig bestaan van de Stichting Inloophuis was een hoogtepunt. Beleidsmatig lag de verdienste van Jurgen vooral in de omslag van bestuur-op-afstand naar besturen mét en naast de medewerkers. Verder heeft hij veel tijd geïnvesteerd in het verbeteren van de verhoudingen tussen de participerende kerkgenootschappen. Al is Lutterman nu geen bestuurslid meer, hij blijft gelukkig als vrijwillige koker betrokken bij het Inloophuis.

Inmiddels is er een nieuwe voorzitter in de persoon van mevr. Willie Dekker.